Przygotowywanie posiłków w kamperze będzie wymagało przemyślanego doboru kuchennego wyposażenia, które łączy oszczędność miejsca z funkcjonalnością. Wyposażona w odpowiedni sposób mobilna kuchnia pozwala przyrządzań dobrej jakości posiłki nawet w odludnych miejscach. Wielofunkcyjny zestaw garnków z przyczepianymi rączkami jest podstawą ekwipunku kuchennego, pozwala oszczędzić znaczną ilość cennego miejsca. Naczynia tego typu można używać zarówno w piekarniku, jak i na kuchence, a po zdjęciu uchwytów mogą również służyć jako miski do serwowania czy pojemniki do przechowywania.
Dobra jakościowo patelnia z nieprzywierającą powłoką, najlepiej również z przypinaną rączką, umożliwia przyrządzanie różnorodnych dań przy minimalnej ilości zużywanego tłuszczu. Niewielkie akcesoria wykonane z silikonu to następna warta uwagi rzecz – składające się durszlaki, miarki czy lejki po zastosowaniu zajmują niewiele miejsca w szufladach. Lekkie deski kuchenne sprawdzają się doskonale w ograniczonej przestrzeni w kamperze, zapobiegając rozlewaniu soków podczas przygotowywania warzyw czy mięsa, a nie będą potrzebować dużo miejsca.
Zamykane pojemniki na żywność z zatrzaskami, które można ustawiać jeden na drugim, są niezbędnym elementem wyposażenia lodówek kempingowych. Przy ich pomocy produkty pozostają świeże dłużej, a dostępna w środku przestrzeń jest w pełni wykorzystana. A jeśli ktoś planuje zakup takiego wyposażenia, to powinien też pomyśleć o innych ciekawych akcesoriach, takich jak przykładowo Brunner stół dinemic 4.
+Tekst Sponsorowany+